„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Dome atbalstīs Anastasijas Grigorjevas gatavošanos olimpiādei

Pēc ilgām debatēm Daugavpils domes finanšu un izglītības komitejas deputāti vienojās atbalstīt sportisti Anastasiju Grigorjevu, piešķirot viņas lūgto finansējumu treniņiem.

Atgādinām, ka brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva septembrī ASV notikušajā pasaules čempionātā ieņēma dalītu piekto vietu, tādējādi kvalificējoties nākamgada Riodeženeiro Olimpiskajām spēlēm. Pašlaik sportiste uzsāk aktīvus treniņus, lai sagatavotos startam olimpiādē. Pēc ilgākiem meklējumiem viņai beidzot izdevies sarunāt treneri Somijā, taču šim mērķim viņai nepieciešami papildu līdzekļi, ko Latvijas olimpiskā vienība un Latvijas cīņas federācija viņai nesedzot. Sākotnēji Daugavpils sporta pārvalde plānoja nepieciešamos 6298 eiro ņemt no biedrības „Sporta klubs „Daugavpils”” budžeta, taču gan deputāti, gan pati sportiste ar šādu risinājumu nebija miera, jo tas nozīmētu atņemt naudu citiem brīvās cīņas sportistiem, kas trenējas klubā un nebūtu godīgi pret sportistes iepriekšējo treneri Sergeju Kursīti, kurš palīdzējis sportistei tikt līdz tik lieliem sasniegumiem. Turklāt, šie līdzekļi klubam bija plānoti dažādām sporta nometnēm topošajiem brīvās cīņas sportistiem.

Anastasija deputātiem stāstīja, ka esot treniņos ieguldījusi jau ap 4000 eiro savu līdzekļu, ko federācija solījusies viņai kompensēt, taču līdz šim viņa neko neesot saņēmusi. Arī treneri viņai nācies meklēt pašai, jo šajā ziņā federācija nebija pretimnākoša. Deputāte Rita Strode pauda sašutumu, kāpēc valsts neatbalsta savus augsta līmeņa sportistus un uzgrūž šo pienākumu pašvaldībai. Viņa pieprasīja paskaidrojumus gan no Latvijas Olimpiskās vienības, gan no Latvijas cīņas federācijas. Deputāti tomēr vienojās, ka nepieciešamos līdzekļus meklēs pašvaldības rezerves fondā, taču līdz domes sēdei tiks gaidīti arī paskaidrojumi no minētajām sporta organizācijām.