„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Ilūkstieši drīz peldēs baseinos un pērsies pirtī

Ilūkstes novada seniori septembra nogalē iepazinās ar jauno Ilūkstes novada sporta skolas Sporta centru. Ieraudzījuši lielo un mazo baseinu un dzidro ūdeni baseinā, viņi solīja, ka centrā peldēsies un pērsies bieži. Centrs darbu sāks novembrī, kad garderobes būs aprīkotas ar mēbelēm. Šēderes kultūras nama vadītāja Silvija Spaļva „Latgales Laikam” pastāstīja, ka vispirms mazajā baseinā mācīsies peldēt. „Ļoti labi, ka pēc baseina varēs pakarsēties saunā vai turku pirtī,” atzina Silvija.

Šogad visās novada skolās tiks ieviestas peldēšanas stundas, un uz centru ar skolēnu autobusiem vedīs arī Bebrenes, Subates, Eglaines bērnus. Viņus peldēšanas stundās uzraudzīs gan peldēšanas treneri, gan instruktori-glābēji, pastāstīja Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektore Līga Bukovska. Jau centra vestibilā var ievērot, ka telpās dominē divas krāsas - zila un zaļa. L. Bukovska skaidro, ka šāds krāsojums ir tādēļ, lai jaunāko klašu bērni zinātu, kur viņiem ir jāiet. Proti, zilās krāsas garderobe būs zēniem, bet zaļā - meitenēm.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.