„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Latvijas Sarkanā krusta nodaļa ir pārmaiņu priekšā

Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejas izpilddirektore Skaidrīte Davne personīgu iemeslu dēļ ir atteikusies no amata, tāpēc komitejai jāmeklē cits vadītājs. Par to 8. oktobrī komitejas pirmajā starpkongresu konferencē runāja Uldis Līkops, LSK ģenerālsekretārs.

„Tas būs liels izaicinājums - noturēt to latiņu, ko ir uzlikusi Skaidrīte. Esmu pārliecināts, ka komitejai tas izdosies. Mani priecē, ka Daugavpils un Ilūkstes novadu komiteja piesaista un piesaistīs jaunatni. Diemžēl, daudzas LSK nodaļas ir pārvērtušās par tādiem kā pensionāru klubiņiem. Tam ir arī objektīvs iemesls - mūsu sabiedrība noveco. Lūkojoties uz biedru skaitu reģionu griezumā, priecē, ka katrs desmitais LSK biedrs ir no Daugavpils un Ilūkstes novadu un Daugavpils nodaļām. Tās ir vienas no veiksmīgākajām nodaļām Latvijā. Komitejas aktīvi piesaista pašvaldību. Grūti pat atšķirt, kuri ir pašvaldības, sociālie un SK cilvēki, jo viņi strādā vienā laukā. Tāda sadarbība ir nākotnes modelis,” atzina U. Līkops.  

Sniedzot atskaiti par trīs gados padarīto, LSK Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejas priekšsēdētāja Anna Jegorova ar skaitļiem pamatoja, ka komitejai ir liels sabiedrības, pašvaldību un sociālo dienestu atbalsts. Piemēram, donoru kustībā iesaistījušies vairāk kā 1000 abu novadu iedzīvotāji, tostarp, ir 25 donoru dinastijas, viņi katru gadu ziedo vairāk nekā 2300 l asiņu.

Visu rakstu lasiet 13. oktobra numurā.