„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Šmakovkas muzeja atklāšana iekavējusies

Lai arī šovasar bija ieplānots Daugavpilī atvērt šmakovkas muzeju, pagaidām šī iecere vēl nav īstenota. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe skaidroja, ka šobrīd vēl tiek remontētas telpas, kur tiks izvietota ekspozīcija, tāpēc atklāšanas datums būs atkarīgs no tā, cik naski strādās būvnieki. Viņš prognozēja, ka atklāšana varētu notikt novembrī.

Latgales reģiona attīstības aģentūras vadītājs Māris Bozovičs skaidro, ka projekts tika pagarināts dažādu iemeslu pēc, viens no tiem ir problēmas ar telpām. Muzeja izveidei pašvaldība izraudzījusies pagrabtelpas Vienības namā, kur iepriekš atradās klubs „Bonus”. Tā kā telpu nomas līgums ar šo firmu beidzās tikai septembrī, ievilkās formalitāšu kārtošana un tikai nesen sākts šo telpu remonts atbilstoši muzeja vajadzībām. M. Bozovičš atzina, ka visas iekārtas un stendi ekspozīcijas izvietošanai jau esot gatavi, vienīgi jāgaida, kad būs pabeigts remonts.

M. Bozovičs uzsver, ka šāds muzejs būs pirmais Baltijā, tā mērķis neesot popularizēt žūpošanu, bet gan piesaistīt tūristus ar unikālu produktu – šmakovku. Muzejā plānoti stendi, kuros būs plaša informācija par šmakovkas tapšanas vēsturi un ar to saistītiem interesantiem faktiem, kā arī par tās izgatavošanas tehnoloģijām. Nobaudīt šmakovku muzejā vismaz pagaidām nevarēs.