„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Kājām cauri Latvijai visos virzienos

„Trakais” – tāda ir cilvēku pirmā reakcija, uzzinot par franču fotogrāfa Stefana Sudjēra ceļojumu. 2014. gada februārī S. Sudjērs šķērsoja Latviju no austrumiem uz rietumiem. Pirmie soļi tika sperti Bernātu pludmalē netālu no Liepājas, bet ceļojums noslēdzās Zilupē, pie robežas ar Krieviju.

Pēc gada stāsts turpinājās, fotogrāfs bija nolēmis šķērsot Latviju no ziemeļiem uz dienvidiem. 1. septembrī Stefans devās ceļā no Igaunijas robežas, 22. septembrī viņš bija Daugavpilī, bet nākamajā dienā pabeidza savu gājienu. Šoreiz Stefans gāja nevis vienatnē, bet kopā ar Oļesju Arhipovu.

Oļesja ir no Krievijas un S. Sudjēra ceļojumam sekoja viņa blogā http://latvia2014.blogspot.com. Vēlāk globālajā tīmeklī viņi iepazinās, un Stefans piedāvāja Oļesjai piebiedroties viņam otrajā ceļojumā cauri Latvijai.

Šajā ceļojumā Stefans Sudjērs savāca bagātīgu fotomateriālu. Tas tika izmantots, veidojot fotoizstādi, kuru varēja apskatīt daudzās Latvijas pilsētās, bet 2016. gada janvārī Latgales centrālajā bibliotēkā varēs apskatīt ceļojuma rezultātus arī Daugavpilī.

Visu rakstu lasiet 16. oktobra numurā.