„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Skaistā sagaida ar gardu maizi un sportisku garu

„Skaistā dzīvojam skaisti,” saka Sanita Vecele, kas aktīvi iesaistās Krāslavas novada Skaistas pagasta dzīvē. Sanita vada sieviešu deju kolektīvu „Harmonija”, māca dejas pagasta bērniem, aktīvi darbojas skolas vecāku padomē, cep gardu maizi un kopā ar vīru Aināru audzina trīs meitas Evu, Līgu un Elīnu.

Pirms desmit gadiem vidzemniece Sanita pārcēlās uz vīra dzimto Latgali, ko tagad uzskata par savām īstajām mājām. Te esot skaista daba, klusums, sirsnīgi ļaudis un daudz darāmā. Kopš Sanita ieradās Skaistā, viņa iesaistījās vietējā sieviešu deju kolektīvā „Harmonija”, bet pirms kāda laika uzņēmās pati tā vadību un pašmācības ceļā apguvusi jauno radošo amatu. Viņa atzīst, ka palīdzējis internets, kurā smēlusies deju shēmas un mācījusies tās piemērot savā kolektīvā. Lielākoties ar „Harmoniju” tiek dejotas līnijdejas, taču kolektīvs ir populārs arī ar saviem jautrajiem uzvedumiem. Tos palīdz veidot vietējā rokdarbniece un pašdarbniece Gunta Ļaksa-Timinska, kuru daudzi pazīst kā brašo runīgo sievu Gunepu.

Šovasar Sanitai klāt nācis vēl viens sabiedriskais pienākums – pagasta sievietēm vadīt sporta nodarbības. Biedrība „Skaistas atbalsta centrs”, kurā aktīvi darbojas arī Sanita, šovasar īstenojusi Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstīto projektu „Nāc vingrot Skaistā” un iegādājusies aprīkojumu sporta nodarbībām.

Visu rakstu lasiet 16. oktobra numurā.