„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Daugavpilī tapusi taktilā grāmata

15. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā baltā spieķa diena kā atgādinājums sabiedrībai, ka starp mums dzīvo daudz vājredzīgu un neredzīgu cilvēku.

Daugavpilī šo dienu atzīmēja īpaši – biedrība „Punktu brālība” uzdāvināja Latvijas Neredzīgo bibliotēkas filiālei unikālu ar rokām darinātu izdevumu – taktilo grāmatu „Daugavpils – mana pilsēta”, kura domāta neredzīgajiem. Tas ir albums ar taktilām reljefām ilustrācijām. Katrā grāmatas lappusē ir attēlots kāds nozīmīgs Daugavpils objekts – cietoksnis, Daugava un Vienības tilts, Baznīcu kalns, Daugavpils teātris utt. Ir arī Latvijas kontūras, Daugavpils ģerbonis. Katrs objekts ir šūts no dažādas faktūras audumiem. Blakus lappusē pastāstīts par Daugavpili Braila rakstā. Atsevišķi ir izdots teksts krievu valodā. Grāmatas izdošana ir veltīta Daugavpils 740. jubilejai, tās izgatavošanu atbalstīja Daugavpils dome. Visas taktilās ilustrācijas izgatavojusi šūšanas meistare Valentīna Brūklene.

Neredzīgo bibliotēka ir maza kultūras saliņa nomaļā Daugavpils mikrorajonā. Iedzīvotāji nāk uz šejieni ne tikai pēc grāmatām, bet arī rīko tikšanās, meistarklases, mūzikas vakarus. Arī grāmatas prezentācija notika bibliotēkā. Biedrības „Punktu brālība” vadītāja Raisa Lārmane pastāstīja, ka sabiedriskā organizācija nodibināta šī gada martā, lai atbalstītu Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils nodaļu, sniegtu palīdzību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, organizētu viņu brīvo laiku. Nosaukums ir simbolisks – saistīts ar Braila rakstu.

Visu rakstu lasiet 20. oktobra numurā.