„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Izsludināts Latvijas valsts simtgades pieminekļa skiču konkurss

16. oktobrī izsludināts Latvijas valsts simtgadei veltīta pieminekļa Daugavpilī skiču konkurss. Piemineklis tiks uzstādīts netālu no Vienības laukuma, pie ugunsdzēsēju depo.

2013. gadā Daugavpilī tika nodibināta biedrība „Latvija 100”, pieminekļa uzstādīšanas iniciatore ir Daugavpils Latviešu biedrība, ideju atbalstīja pilsētas un novada pašvaldība, pilsētas nacionālās kultūras biedrības un sabiedriskās organizācijas. Plānots, ka līdzekļi piemineklim tiks savākti ziedojumos, savu ieguldījumu dos pašvaldības, un, iespējams, valsts. Biedrība aicina objektam izvēlēties moto „Saules mūžu Latvijai”, kas atspoguļo gan saikni ar pagātni, gan nākotnes redzējumu, kā arī pieļauj plašas interpretācijas iespējas, izvēloties gan tradicionālus, gan mūsdienīgus izteiksmes līdzekļus. Pieminekli paredzēts atklāt Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas 100. jubilejas svinību laikā 2018. gada novembrī.

Konkursā var piedalīties arhitekti, dizaineri, tēlnieki utt., gan fiziskas, gan juridiskas personas, kā arī kolektīvi. Pieminekļa skiču konkurss turpināsies līdz 15. decembrim, ar tā nolikumu var iepazīties pilsētas domes mājas lapā www.daugavpils.lv.