„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Policija kontrolē situāciju ar nelegālajiem imigrantiem

Daugavpils domē 15. oktobrī notika valsts augstāko policijas amatpersonu preses konference. Zālē sapulcējās iespaidīgs skaits dažāda līmeņa vadītāju ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi priekšgalā.

„Nekas nav noticis!” ar šādu frāzi I. Ķuzis sāka savu uzrunu, kliedējot auditorijas bažas par to, ka policija ieradusies kāda krimināla iemesla dēļ. Tamlīdzīgas tikšanās notiekot regulāri, policijas priekšniecība apmeklē reģionus, lai apspriestu aktuālus jautājumus, paskaidroja I. Ķuzis.

"2016. gads būs pirmais gads manā ilggadīgajā praksē, kad prioritāte būs iekšējā un ārējā drošība,” teica I. Ķuzis. Tāpēc Valsts policija 2016. gadā saņems papildus finansējumu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai un darba algu paaugstināšanai. Drīzumā gaidāma dokumenta „Valsts policijas attīstības koncepcija” apstiprināšana. I. Ķuzis cer, ka 2009. gada situācija neatkārtosies, jo toreiz daudzi policisti aizgāja no darba.

Kārtības policijas galvenās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs teica, ka situācija ar nelegālajiem imigrantiem Latgalē tiek kontrolēta, vietējā policijas pārvalde cieši sadarbojas ar Valsts robežsardzi. Viņš aicināja Latvijas pilsoņus būt modriem un, ja viņi ievēro kaut ko aizdomīgu, nekavējoties ziņot policijai.

Visu rakstu lasiet 20. oktobra numurā.