„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Medību trofeju izstādē vāc ziedojumus Dvietes muižai

Ar medību trofeju izstādi, kas durvis vēra 16. oktobrī, biedrība „Dvietes vīnogas” sāk labdarības pasākumu ciklu, lai savāktu ziedojumus grāfu Plāteru-Zībergu Dvietes muižas ēkas atjaunošanai.

Pasākumu atklāja mednieku biedrības „Medību biedrība Piekūns” vadītājs Valdis Miltiņš, pūzdams mazo mednieka ragu. Viņš pirms kāda laika ierosinājis biedrības „Dvietes vīnogas” pārstāvei Vandai Gronskai ar medību trofejām iepazīstināt dvietiešus, kuri izsenis ir mednieki. V.Gronska atzīst, ka šis pasākums palīdzēs savākt ziedojumus, jo ēka, kurai jau ir ieplaisājuši pamati, savu atjaunošanu vairs nevar ilgi gaidīt. „Pirmais pasākums muižas ēkā bija Līgo svētki, toreiz cilvēki saziedoja naudu lietus ūdens notekcaurulēm. Tagad ar medību trofeju izstādi, medību trofeju novērtēšanu un pārnadžu populācijas apsaimniekošanas semināru 22. oktobrī un groziņballi 30. oktobrī lūgsim ziedot naudu ēkas remontam," teica V.Gronska.

Egils Rūtiņš uzsvēra, ka izstāde ir cieņas apliecinājums nomedītajiem dzīvniekiem. „Diemžēl, ne visi mednieki pietiekami aktīvi piedalās medību trofeju izstādēs. Bet ir jāpiedalās! Televīzijā un avīzēs par medībām stāsta daudz negatīva, bet ne visi zina to, ka mednieks rūpējas par meža dzīvniekiem, piebaro tos,” teica E. Rūtiņš.

Visu rakstu lasiet 20. oktobra numurā.