„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Pagarinās trešā tramvaja maršrutu

Daugavpils dome ir izsludinājusi jauna tramvaja sliežu posma būvniecības projekta sabiedrisko apspriešanu. Ir ieplānota 3. tramvaja maršruta pagarināšana aptuveni par 2 kilometriem.

Firma „Rem Pro”, kura izstrādāja projektu, piedāvā trīs risinājuma variantus. Pirmais – sliedes virzīsies pa 18. novembra ielu, nogriežoties pa Veselības ielu līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai, pēc tam savienosies ar jau esošajām sliedēm Vasarnīcu ielā. Otrais variants ir līdzīgs pirmajam, taču tiek piedāvāts no slimnīcas pagarināt sliedes līdz mežam, nogriežoties pa Abavas ielu un pēc tam savienojot ar jau esošajām sliedēm. Trešais variants piedāvā pagarināt sliedes līdz slimnīcai, izbūvējot atsevišķu pagrieziena apli netālu no Stropu pludmales. Pirmajā variantā plānots ierīkot 4 papildu pieturas, otrajā un trešajā – sešas.

Ar plānotās būvniecības informāciju un fotoprojekcijām var iepazīties pilsētas domē un Pilsētbūvniecības un plānošanas departamentā (Raiņa ielā 28), kā arī pašvaldības mājas lapā. Savas atsauksmes un priekšlikumus iedzīvotāji var iesniegt līdz 12. novembrim.

Projekta prezentācija notiks 3. novembrī pl. 16.30 Daugavpils domē.