„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Daugavpilī būs pašapkalpošanās veļas mazgātava un ceļojoša galerija

Daugavpils domē sumināja uzvarētājus, kuri saņēma pašvaldības un „Swedbank” jauno uzņēmēju atbalsta programmas „Impulss” grantus. No 28 pieteikumiem atbalstu saņēma 12, uzvarētājiem sadalīja 55 733 eiro. Pagājušajā gadā bija iesniegti 20 pieteikumi, tika atbalstīti septiņi. Tādējādi var secināt, ka programma ir pieprasīta un kļūst aizvien populārāka, atzīmēja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un „Swedbank” finanšu centra „Daugavpils” vadītājs Edmunds Užens.

Maksimālā summa, uz kuru varēja pretendēt konkursā, -- 7000 eiro. To saņēma četri jaunie uzņēmēji. Ludmila Morgunova izdomāja ceļojošās frizētavas „Stils un skaistums” ideju. Furgonā tiks iekārtota mobilā frizētava, tā braukās pa mikrorajoniem un pagastiem, piedāvājot apgriezt matus, izveidot frizūru vai manikīru. 7000 eiro saņems Edgara Kucina oriģinālā ideja atvērt Daugavpilī pašapkalpošanās veļas mazgātavu. Maksimālo summu saņems arī mākslinieka un lielās skulptūras – daudzkrāsainā gliemeža – autora Oļega Marinohas projekts – ceļojošā galerija „Art Bus”. 

Visu rakstu lasiet 23. oktobra numurā.