„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Jaunas ražotnes veicinās arī citu darba vietu izveidi

Šobrīd Daugavpilī ir sarosījušies vairāki uzņēmēji, kas izstrādājuši projektus jaunām ražotnēm vai arī vēlas modernizēt esošās. Tas nav ātri padarāms darbs, jo nepieciešamas daudzas saskaņošanas, ietekmes uz vidi izvērtējums. Turklāt sava piekrišana ir jādod arī iedzīvotājiem. Lai arī daugavpilieši dedzīgi pārmet pašvaldībai, politiķiem un uzņēmējiem kūtrumu jaunu darba vietu veidošanā, tomēr tieši šādu ieceru sabiedriskā apspriešana visbiežāk pārvēršas paceltās balsīs izteiktos protestos, bieži vien nemaz necenšoties saprast, vai ražotnes iespaids tiešām būs jūtams arī ārpus tās teritorijas. Par uzņēmēju jaunajām iecerēm un to iespējamajiem īstenošanas termiņiem „Latgales Laikam” stāsta Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Oktobrī Daugavpils domē iedzīvotāji tika aicināti uz sabiedrisko apspriešanu, kuras laikā kompānijas „Omega Holding” pārstāvji prezentēja sašķidrinātās gāzes noliktavas būvniecības projektu, ko plānots īstenot esošās naftas bāzes teritorijā Jelgavas ielā. Uzņēmuma speciālisti uzsvēra, ka netiks būvēts jauns objekts, bet plānots nomainīt rezervuārus naftas bāzes teritorijā, kas pastāv jau kopš 1961. gada.

Uzņēmuma „Baltic Pellets Energy” plānotā koksnes granulu ražotnes būvniecība Daugavpilī visdrīzāk varētu sākties tikai nākamgad, jo pagaidām vēl norit ietekmes uz vidi novērtējuma process. P.Dzalbe pastāstīja, ka nepieciešamā informācija tiks sagatavota 3-4 mēnešu laikā un prezentēta iedzīvotājiem publiskajā apspriešanā.

Visu rakstu lasiet 23. oktobra numurā.