„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Eiropas Savienības nauda beidzot nonāks līdz lauku ceļiem

Daugavpils novadā notiek sabiedriskās apspriešanas par pagastu ceļiem, kurus pašvaldība atjaunos par ES finansētās Lauku ceļu programmas līdzekļiem. Novada dome grants ceļu atjaunošanā ieguldīs 4 milj. eiro no ES un aptuveni 900 000 eiro no sava budžeta, visus būvdarbus plānots pabeigt līdz 2020. gadam. 20.oktobrī domes Ceļu (ielu) fonda padomes un pagastu pārvalžu vadītāji tikās ar iedzīvotājiem Vecsalienā, Skrudalienā, Salienā un Taborē.

Iedzīvotāju izraudzītos ceļus apstiprinās ar domes lēmumu un tos iesniegs LAD kā prioritārus. Tiks izstrādāti projekti, un ceļu remonti sāksies 2016. - 2017. gadā.

Vecsalienietis Vitālijs Kovaļevskis, kuram ir 115 ha zemes, 40 piena govis un 40 jaunlopi, ir vienisprātis ar Vecsalienas pagasta pārvaldes viedokli, ka ir jāatjauno ceļš „Zeitišķi-Tartaks” (1,899 km). Lauksaimnieki un viņa biogāzes stacija apsaimnieko 484 ha, tātad kopā tās ir 34 zemnieku un 31 piemāju saimniecība. „Pa šo ceļu vedu ražu un pārdzenu govis. Šis ir vienīgais ceļš, pa kuru var atbraukt piena mašīna. Pavasarī ceļu klāj ūdens, un lauksamniecības tehnika un piena vedēji to izdangā vēl vairāk. Bet zemnieks nevar strādāt bez tehnikas. Ceļam ir jāuzklāj jauns segums, jo bez ceļiem nav lauksaimniecības,” uzsvēra V. Kovaļevskis.

Visu rakstu lasiet 23. oktobra numurā.