„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Klases audzinātājs ir vairāk nekā skolotājs

Būt par klases audzinātāju ir nopietns pienākums, taču Daugavpils 12. vidusskolas informātikas skolotājai Inesei Ivanai tas kļuvis arī par dzīvesveidu. Šogad viņa nominēta ne tikai par labāko klases audzinātāju pašas mācību iestādē, bet arī pilsētas mērogā.  

Oktobra sākumā Daugavpils izglītības pārvalde un Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” pulcināja kopā bērnus un pedagogus – pulciņu un jaunrades kolektīvu dalībniekus un vadītājus, lai izteiktu pateicību par augstiem sasniegumiem reģionālajos un valsts konkursos. Šajā reizē tika pasniegta balva „Labākajam audzinātājam”. Izvērtējot katru nominācijai pieteikto pretendentu, tika ņemti vērā sasniegumi darbā ar skolēniem, vecākiem, kā arī dažādu konkursu rezultāti.

Saņemot savu pirmo audzināmo klasi, Inese sapratusi, ka būt par priekšmetu skolotāju un audzinātāju ir divas dažādas lietas. Klase bija ļoti liela, sākumā bijis grūti tikt galā, taču Inese ātri vien atradusi kopīgu valodu ar audzēkņiem. Viņa uzskata, ka liels nopelns ir kopīgiem pasākumiem, kas satuvina un palīdz citam citu labāk iepazīt. Zinot, ka viņus sagaida kāds brauciens, jaunieši arī cenšoties labāk mācīties. Ar saviem audzēkņiem viņa devās pārgājienos, ekskursijās, piedalījās kopīgos skolas pasākumos un pat aizlidoja uz piecām dienām uz Londonu. Inese stāsta, ka lidsabiedrības piedāvātajā akcijā varēja iegādāties biļeti par santīmu, ko viņa nevarējusi laist garām. Anglijā Inese pabijusi jau iepriekš, pelnot vasarā naudu zemeņu laukā, tāpēc gribējies šo valsti iepazīt labāk un parādīt skolēniem. Jauniešiem tas bija neaizmirstams ceļojums, emociju un iespaidu pārpilns. Inese atzīst, ka skolēnu motivēšana ir ļoti svarīga.

Visu rakstu lasiet 23. oktobra numurā.