„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

Māls palīdz raisīt pozitīvas emocijas

Darbošanās ar mīkstu mālu ir viens no labākajiem terapijas veidiem, kas raisa pozitīvas emocijas un ļauj iemācīties daudz jauna, - to pēc vairāku mēnešu darbošanās Daugavpils Māla mākslas centrā atzinuši cilvēki, kas sirgst ar multiplo sklerozi.

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, īstenots Latvijas multiplās sklerozes (LMS) Daugavpils nodaļas projekts, kura gaitā kopš maija māla centrā reizi nedēļā notiek keramikas nodarbības. Keramiķu Marijas un Jāņa Saikovsku vadībā 22 cilvēki jau guvuši milzu panākumus. To atzīst arī meistars J.Saikovskis, kurš rāda gatavus apdedzinātos darbus. Trauki augļiem un saldumiem, svečturi, cukurtrauki, vāzītes, dzīvnieku figūriņas un daudzas citas ikdienā noderīgas un vienkārši skaistas lietas ir tapušas nodarbību laikā. No pirmā acu uzmetiena grūti pateikt, ka tos veidojuši cilvēki, kas pirmo reizi paņēmuši rokā mālu. Marina norāda uz ļoti rūpīgo un grezno apdari māla kurpītēm, kas top kārtējā nodarbībā.

LMS Daugavpils nodaļas vadītāja Monika Jukša ar lielu aizrautību lipina no māla dažādas lietas un ar nepacietību gaida, kad meistari tās nākamajā reizē būs jau izņēmuši no krāsns, noklātas ar spīdīgu, krāsainu glazūru.

Visu rakstu lasiet 17. oktobra numurā.