„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Medumu ceļa remonta zonu varētu apbraukt

Kopš notiek valsts ceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) posma Daugavpils-Medumi remonts, braucēji jau vairākkārt sūdzējušies gan laikrakstam, gan „Latvijas valsts ceļu” Daugavpils nodaļai, ka daudzi autovadītāji, īpaši smago automašīnu šoferi, ignorē aizliedzošo signālu un brauc pie sarkanās gaismas. Kādai sievietei gandrīz sākusies sirdslēkme, kad pretī braukusi „fūra”, viņai nebija kur palikt, jo dažviet ceļš ir izrakts 1,5-2 m dziļi. Tobrīd abos luksoforos, kas norobežo ceļa posmu, esot degusi zaļā gaisma.

Šoferis Valērijs katru dienu ved preces uz Medumu veikaliem un vismaz 10 minūtes stāv pie luksofora. Kopā posmā no Medumiem līdz valsts robežai ir pieci luksofori. "Sausā laikā ceļš starp luksoforiem bija daudz labāks, taču ļoti putekļains, bet lietū būs izskalotas bedres, kas bojā automašīnas. Ceļa pamatnei tomēr būtu jābūt cietai vai arī to regulāri jāgreiderē. Tepat Lietuvā, Zarasos, „Binders” ir uzbūvējis asfalta apvedceļu, bet mums jābrauc pa bedrēm. Saprotams, ka Lietuva ir ārzemes, tur ir cits pasūtītājs, bet mājās var darīt kā grib,” uzskata autovadītājs.

Medumu pagasta pārvaldes vadītājs Nikolajs Poltavecs aicina VAS „Latvijas valsts ceļi” turpmāk padomāt par apkārtceļiem, kurus ierādīt remonta laikā. Tas varētu būt  ceļš Gorbunovka-Kaspari-Medumi, kas aizved līdz Sventei, no kurienes var doties pa ceļu Ilūkste-Daugavpils. Tāpat zinoši autovadītāji izmanto ceļu Medumi-Caunes-Demene un nokļūst līdz ceļam Daugavpils-Zemgale-Lietuvas robeža. Vēl viens apbraucamais ceļš ir Smeline-Birķineļi-Daugavpils. Pa šo ceļu brauca arī „Latgales Laiks”, tas ir labi nogreiderēts, bedru nav un brauciena laiks ir 15 minūtes. Brauciens pa Medumu ceļu ar luksoforiem prasa 35-40 minūtes līdz Medumu centram, bet līdz Lietuvas robežai – vismaz 50 minūtes.

Visu rakstu lasiet 27. oktobra numurā.