„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Ielu rekonstrukcija neinteresē ne iedzīvotājus, ne speciālistus

Pilsētas domes lielajā zālē 27. oktobrī notika triju Daugavpils ielu posmu rekonstrukcijas prezentācija: Dunduru ielas posma no Stiklu līdz Nometņu ielai, Rūpniecības ielas posmu no Stiklu līdz Jelgavas ielai un A. Pumpura ielas posma no Bauskas līdz Siguldas ielai.

Prezentācija šoreiz nav tas atbilstošākais apzīmējums, jo, diemžēl, pasākums, kuru varēja noorganizēt interesanti, bija garlaicīgs un atstāja nepatīkamu iespaidu. Kāpēc tā notiek? Vai tāpēc, ka trūkst iedzīvotāju intereses, viņi nepiedalās sabiedriskajā apspriešanā, bet sāk kritizēt būvniecību jau pēc tam, kad tā notikusi, vai arī tā ir ierēdņu vaina, kuri prezentāciju rīko milzīgā telpā ar sliktu apgaismojumu, kurā zūd skaņa un nav interneta, bet shēmu zīmējumi ir saprotami vienīgi speciālistiem? Neapšaubāmi, speciālisti ir labi un shēmas skaistas, bet informācijas pasniegšanas un pasākuma organizācijas forma šoreiz acīmredzami nebija atbilstoša.

Nākamais pasākums, kurā tiks prezentēti vairāki svarīgi pilsētas objekti, notiks 3. novembrī. Tiks apspriesta 3. maršruta tramvaja sliežu pagarināšana. Iespējams, to apmeklēs vairāk interesentu, būs labāk sagatavoti tehniskais nodrošinājums un speciālistu uzstāšanās.

Visu rakstu lasiet 30. oktobra numurā.