„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Kalupes „Varavīksne” 10 gadus apvieno bērnus un jauniešus

Kalupes bērnu un jauniešu dienas centrs „Varavīksne” ar daudzajiem projektiem un pasākumiem var būt paraugs citiem Daugavpils novada pagastiem. Kalupes pagastā nav sava kultūras nama, iedzīvotāji svētkus svin pārvaldes vai skolas zālē, vai pie skolas. Tieši centrs „Varavīksne” daudzreiz ar dažādām norisēm ir pratis aizpildīt šo tukšumu. Turklāt pēc desmit darba gadiem, uz kuriem varēja atskatīties jubilejas pasākumā 24. oktobrī Kalupes pamatskolā, kalupieši atbalstījuši jaunu izaicinājumu - „Varavīksni” reorganizē par multifunkcionālo centru. Tā aktīvisti turpmāk apvienos ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos un seniorus.

Kalupes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Ūbele aicināja arī multifunkcionālajā centrā turpināt „Varavīksnes” tradīcijas - apvienot dažāda vecuma kalupiešus, rakstīt un īstenot projektus, attīstīt interešu izglītību, sportu un kultūru.

Kalupes pagasta pārvaldes attīstības nodaļas vadītājs Aivars Rasčevskis būs multifunkcionālā centra vadītājs.  Viņš, solīja, ka iesaistīsies visos kalupiešu pasākumos un projektos. „Ilgus gadus kalupieši ir kopuši izglītības un sporta lauciņu, nu ir pienācis laiks arī kultūrai,” teica A. Rasčevskis.

Visu rakstu lasiet 3. novembra numurā.