„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Ziemassvētkiem pilsētu izrotās neparasti

Jau 29. novembrī kristieši iedegs pirmo Adventes svecīti. Daugavpilī par svētku noformējumu pilsētas jubilejas gadā nolemts parūpēties īpaši, sagatavojot iedzīvotājiem daudz pārsteigumu.

Daugavpils galvenais mākslinieks Juris Pundurs pastāstīja, ka pilsētā rotājumi būs ne tikai ierastajās vietās, bet arī tur, kur tie iepriekš nekad nav bijuši. Tiks izrotāta Daugavas iela, izgaismota strūklaka Dubrovina parkā, jauni rotājumi būs Vienības laukumā un Rīgas ielas gājēju daļā, kā arī Imantas ielā. Rīgas ielā atdzīvosies ziemas laikā parasti slēgtās kaskādes iepretim stacijai. Organizatori solās neaizmirst mikrorajonus, kuri arī tiks izrotāti.

Jauns noformējums būs Rūķu mājai, to plānots apšūt ar koka paneļiem, arī rūķiem būs jauni tērpi. Pie Sv. Pētera dievnama otro gadu tiks uzstādīts Adventes vainags.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta radošā komanda liks lietā galvenokārt otrreiz izmantojamus materiālus un floristiku, zināms, ka tiks izmantoti rūpnīcas „Axon Cable” atkritumi.