„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Līdzekļi stadiona būvniecībai pagaidām nav pieejami

Valsts un ES programmās pagaidām nav tik daudz līdzekļu, lai Daugavpilī varētu sākties vērienīgā jaunā vieglatlētikas stadiona būvniecības ieceres īstenošana, bet pašvaldība no idejas neatsakās, preses konferencē Daugavpils domē paziņoja priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu. Atgādinām, ka stadionu paredzēts būvēt Šūņu ezera krastā.

Šī gada februārī notika stadiona celtniecības projekta sabiedriskā apspriešana un prezentācija, pilsētnieki to atbalstīja. Ir skiču projekts, bet pagaidām viss ir apstājies detaļplānošanas stadijā. Tā kā projekts ir loti dārgs – tā īstenošanai varētu būt vajadzīgi aptuveni 12 miljoni eiro – pašvaldība cer atrast valsts vai ES finansējuma avotu. „Tāpēc mūsu vieglatlētiem tagad ir iespēja apliecināt to, ka viņi spēj sasniegt pietiekami augstus rezultātus, lai pierādītu, ka šis stadions būs pieprasīts,” teica J. Lāčplēsis.

Visu rakstu lasiet 6. novembra numurā.