„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

No audekla un diegiem līdz krāšņai gleznai

Pirms gadiem desmit, palīdzot meitai tikt galā ar skolas mājasdarbu rokdarbos, Mārīte Labinceva tiktāl iedziļinājās krustdūriena tehnikā, ka šī joma kļuvusi par viņas otro lielo aizraušanos. Pārnākot mājās no darba Krāslavas slimnīcā, kur Mārīte jau 21 gadu strādā par ķirurģijas māsas palīgu, viņa gandrīz ik dienu ķeras pie kāda iesāktā šūstījuma, kas beigu beigās kļūst par skaistu gleznu.

Iegrimstot smalkajā darbā, nemanot paskrien laiks, un domas atbrīvojas no dažādām ikdienā uzkrātām negācijām un problēmām. „Ja ilgāku laiku neko neesmu izšūstījusi, jūtos gandrīz vai slima,” jautri saka Mārīte. Desmit gadu laikā viņa darinājusi vairāk nekā 20 glezniņas. Autore atklāj, ka tās visas tiks atdāvinātas viņas meitai Santai, kura plāno darbus vest uz savu dzīvesvietu Anglijā. Pāris glezniņas Mārīte jau uzdāvinājusi tuviem cilvēkiem. Viņa atzīst, ka savus darbus spēj dāvāt tikai cilvēkiem, kas viņas dzīvē ir īpaši, piemēram, savam brālim. Lai arī viņas šūstītajām glezniņām esot potenciāli pircēji, Mārīte savus darbus pārdot nespēj, toties piekrita tos parādīt plašākai publikai, sarīkojot izstādi Krāslavas bibliotēkā.

Visu rakstu lasiet 6. novembra numurā.