„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Apbalvojumu „Par mūža ieguldījumu” saņems izcila diriģente un deju skolotāja

Daugavpils domes Izglītības un kultūras komitejas sēdē deputāti nobalsoja par pašvaldības apbalvojuma „Par mūža ieguldījumu” piešķiršanu divām Daugavpilī pazīstamām personībām – Terēzijai Brokai un Renātei Laimdotai Ērmanei.

Kordiriģenti, mūzikas pedagoģi, titula „Goda daugavpilietis” un augstākā valsts apbalvojuma Triju Zvaigžņu ordeņa īpašnieci Terēziju Broku apbalvojumam izvirzīja Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskola. Terēzija Broka nesen nosvinēja 90 gadu jubileju, no tiem 60 gadus viņa veltījusi Daugavpils kultūrai, kora mākslas attīstībai, Latvijas jauno mūziķu audzināšanai. Viņa daudzreiz ir bijusi Latviešu Vispārējo dziesmu un deju svētku, Latgales dziesmu svētku virsdiriģente un goda virsdiriģente. Daudzi viņas audzēkņi ir kļuvuši par nopelniem bagātiem savas jomas meistariem.

Renāte Laimdota Ērmane ir Daugavpils nopelniem bagātā kultūras darbiniece, deju pedagoģe. Apbalvojumam viņu izvirzījis Latviešu kultūras centrs. Renāte Ērmane vadījusi Daugavpils Universitātes deju kolektīvu „Laima”, izveidojusi LKC bērnu deju kolektīvu „Ērmanīši”, popularizējusi latviešu tautas deju un dziedāšanas tradīcijas.

Apbalvojumi tiks pasniegti 17. novembrī svinīgajā pasākumā par godu Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas dienai Daugavpils teātrī.

Kandidāti vēl jāapstiprina pilsētas domes sēdē.

 

Komentāri

14.11.2015 01:09
audzēkne
Saules mūžu šiem brīnišķīgajiem cilvēkiem!!! Dieva svētību viņām!