„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Tūrisma uzņēmēji prot piesaistīt viesus

Daugavpils novada tūrisma uzņēmēji iesaistījās konkursā „Labākā Daugavpils novada tūrisma mītne”. Uzvarētāju apbalvošana vairākās nominācijās notiks novembra beigās lauku uzņēmēju ballē.

Ainaviskās vides un skaistā ezera dēļ tūrisms ir labi attīstīts Sventes pagastā. Viesnīca „Sventes muiža” ir vienīgā tūrisma mītne, kas Daugavpils novadā un Latgalē ir novērtēta ar 4 zvaigznītēm lauku viesnīcu grupā. Tā lepojas ar muižas ēku, muižas laikos mūrētajiem kamīniem un militārās tehnikas kolekciju. Šovasar ir uzslietas jaunas lapenītes un bērnu rotaļu laukums, darbojas velosipēdu noma. „Sventes muižas” administratore Ludmila Pavlovska pastāstīja, ka nākotnē sadarbībā ar Sventes pagasta pārvaldi labiekārtos dīķi un parku.    

Oļegs Geveilers viesu māju „Saules nams” uzcēlis tā, ka no balkona ir redzams Sventes ezers. Tā kā blakus atpūtas teritorijai atrodas liellopu audzēšanas saimniecība, tūristi var izbaudīt arī īstu lauku ainavu.

Visu rakstu lasiet 10. novembra numurā.