„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Ārējais spožums slēpj smagu darbu

Ainārs un Sandra Zeiles Dubnas pagastā vairāku gadu laikā ar darbu un neatlaidību izveidojuši stipru saimniecību „Arāji”, kurai ir divas darbības jomas - piena ražošana un gaļas lopu audzēšana. Tiek audzēti graudaugi, bet tie ir paredzēti tikai pašu vajadzībām – lopbarībai.

Zemnieku darbu vērojot no malas, šķiet, kas gan var būt vienkāršāk – raksti projektus, saņem naudu, bet pēc tam savam priekam traktorā vizinies pa tīrumiem. Taču aiz ārējā spožuma ir daudzi neatlaidīga darba gadi un, kad ir sasniegts viens mērķis, nevar pateikt: „Stop!” Darbs laukos prasa pastāvīgu atdevi un virzību uz priekšu.

"Viegli nekad nav bijis un nebūs," uz jautājumu, vai tagad ir vieglāk nekā saimniekošanas sākumā, atbild lauksaimnieki. "Katrs gads ir citāds. Vienu gadu ir labākas piena cenas, citu gadu labāk maksā par gaļu. Patstāvīgi sākām strādāt 2008. gadā – izveidojām divas saimniecības, apstrādājām 100 hektārus, pašlaik mums ir 330 ha – 230 ha īpašumā, pārējās platības nomājam. Saimniecībā strādā tika mūsu ģimene, vēl trīs meitas un znots. Vairāk paplašināt saimniecību nav jēgas, jo fiziski nespēsim to apkopt, visu apstrādāt, bet strādnieku nav un nebūs. 330 ha platība mums ir visoptimālākā."

Visu rakstu lasiet 10. novembra numurā.