„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Vienības laukumā bija ieroči, suņi un lauka virtuve

Pirms Latvijas valsts svētkiem karavīri, robežsargi un ugunsdzēsēji tradicionāli novembra sākumā demonstrēja savu tehniku. Vienības laukumā 6. novembrī skolēni ar interesi apskatīja ieročus, dažādus mobilās pārvietošanās līdzekļus un daudzas citas ierīces, ko ikdienas dzīvē reti kad var redzēt.

Tradicionāli visvairāk interesentu pulcējās pie karavīriem. Zemessardzes 34. artilērijas bataljona zemessargi demonstrēja savus ieročus – lielgabalu un mīnmetēju, kurus skolēni izpētīja krustām šķērsām, fotografējoties visdažādākajos rakursos.

Lielu interesi izraisīja stends ar šaujamieročiem – ložmetējiem, pistolēm, šautenēm – tas viss tika aptaustīts, paņemts rokās un nofotografēts, turklāt dažādās pozās (sociālajos tīklos gaidāmas skarbas fotogrāfijas). Reizē ar ieročiem tika piedāvāts iepazīties un pielaikot ekipējumu – mugursomu, ķiveri un citus tā elementus.

Visu rakstu lasiet 10. novembra numurā.