„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Daugavpils dome ir gatava apmaksāt rezidentūras studijas

Daugavpils domes deputāti Finanšu komitejas sēdē izskatīja kārtējo iespēju piesaistīt pilsētai iespējami vairāk jauno mediķu.

Paredzēts, ka jaunie mediķi ne tikai saņems pašvaldības stipendijas, bet tiks apmaksātas topošā mediķa mācības rezidentūrā, ja viņš nav guvis iespēju studēt valsts budžeta vietā.

Kā teica pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Veselības ministrijas solījums piešķirt visiem rezidentiem valsts finansējumu netika izpildīts, tāpēc daudzi topošie mediķi nevarēja iestāties rezidentūrā. Tāpēc, ja Daugavpils pašvaldībā vērsīsies dažādi speciālisti ar lūgumu apmaksāt studijas, viņus atbalstīs ar nosacījumu, ka rezidents pēc mācību beigšanas nostrādās Daugavpilī piecus gadus.

Rezidentūras studiju apmaksas praksi veiksmīgi īsteno daudzas Latvijas pašvaldības, piemēram, Rēzekne, Cēsis, Jēkabpils u. c. Pašlaik Daugavpils reģionālajā slimnīcā pašvaldības stipendiju saņem 15 rezidenti, Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā – 8 rezidenti