„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Koki uzvilkuši adītu ziemas tērpu

Drūmā novembra dienā Daugavpils Gajoka rajona pelēcīgo ainavu atdzīvināja vairāki spilgti plankumi. Koki, kuri jau nobirdinājuši lapas, atkal uzziedēja dažādās krāsās, pateicoties vācu biedrības „Erfolg” starptautiskā projekta „Eiropas koks” dalībniekiem.

Biedrība kopā ar Daugavpils jauniešu savienību jaunatnes apmaiņas programmas „ERASMUS +” ietvaros īstenoja interesantu pasākumu „Urban knitting” („pilsētas adīšana”), kas Eiropā ir ļoti populārs. Tā ir pilsētas objektu izrotāšana ar adītiem elementiem, kas uzlabo pilsētu iedzīvotāju noskaņojumu, kuri bieži vien neievēro ierastā ainavas. Savukārt koki vai drūmi pieminekļi, ietērpti jaukās adītās „drēbēs”, uzreiz piesaista uzmanību.

Viens no vietējiem projekta dalībniekiem ir Daugavpils Universitātes psiholoģijas programmas pirmā kursa students Aleksandrs Jermoļenko. Viņš ir absolvējis Špoģu vidusskolu, dzimis Maļinovas pagastā. Aleksandrs pastāstīja, ka viņam iepatikās adīt uz grābekļiem. Savulaik sākumskolā gan zēniem, gan meitenēm mācīja adīt ar adāmadatām, tāpēc pamatus viņš atceras un tagad gatavojas noadīt sev šalli.

Visu rakstu lasiet 13. novembra numurā.