„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Tauta ir gatava aizstāvēt savu valsti

Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona komandieris majors Oskars Omuļs bataljonu vada jau ceturto mēnesi. Darba esot ļoti daudz, tomēr viņš kopā ar bataljona personālu Daugavpilī, kur dien profesionālā dienesta karavīri un zemessargi, atrod laiku arī Latvijas valsts svētkiem. Lai arī komandierim ikdienā vairāk rūp, cik labi karavīrs vai zemessargs pārzina savu specialitāti un cik labi spēj darboties kaujas laukā, taču arī zemessargu ārējam izskatam un stājai ir būtiska nozīme, īpaši piedaloties svētku parādēs un pasākumos.

Komandieris sirdī un prātā patur kādā lekcijā dzirdētos vārdus -- ja tauta ir gatava cīnīties par savu valsti, tad neviens agresors nespēs to iekarot. Komandieris novērtē to, ka zemessargi brīvprātīgi ir iesaistījušies militārajā dienestā, veltot mazāk laika pamatdarbam un ģimenei, un dodas sargāt savu Dzimteni. O. Omuļs aicina jaunos pievienoties Zemessardzei, nebažīties par to, ka viņi slikti runā latviski, jo Zemessardzē tautībai nav nozīmes, bet valodas zināšanas nostiprināsies mācībās. Zemessardze ir vislabākā vide, lai integrētos valsts dzīvē, uzsvēra komandieris.

Visu rakstu lasiet 13. novembra numurā.