„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
daļēji mākoņains

Drošības sajūta ir trausla

Šodien Latvijā tika izkārti valsts karogi sēru noformējumā. Valsts sēro par 13. novembrī Parīzē notikušo terora aktu upuriem.

Eiropas iedzīvotāji vairs nejūtas drošībā, terora aktos iet bojā aizvien vairāk cilvēku, un nav zināms, kad atkal notiks kas līdzīgs. Vai Daugavpils un Latgales iedzīvotāji var justies drošībā, atrodoties tiešā Eiropas Savienības austrumu robežas tuvumā?

Preses konferencē Daugavpils domē vadība komentēja Parīzes notikumus. Priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe atkārtoja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa teikto, kurš uzskata, ka Latvijas pilsoņi esot drošībā. „Pašlaik tiek izskatīta robežu slēgšanas iespēja, bet tās vēl nav slēgtas, visas struktūras darbojas. Nevajag runāt ne par kādu ienaidnieka iekļūšanu, tā nenotiks. Es uzskatu, ka Daugavpils un Latgales iedzīvotāji ir pilnīgā drošībā,” viņš teica.

Priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis par to nav tik pārliecināts. Viņš atgādināja, ka Parīzē gāja bojā divpadsmit Eiropas valstu pilsoņi, tāpēc nevar pilnībā garantēt, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. „Protams, Baltijas valstis nav tik lielā riska zonā. Iekšlietu ministrija pavēlējusi vietējai varai un policijai veltīt īpašu uzmanību drošības jautājumiem,” viņš teica. Drīzumā Latvijā notiks Latvijas proklamēšanas dienas masu pasākumi, tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads, tāpēc visiem dienestiem ir jāstrādā pastiprinātā režīmā.