„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Ieņemtas augstas vietas skolu reitingā

Latgales skolas arī šogad ierindotas Draudzīgā aicinājuma skolu reitingu augšgalā. To apliecināja 12. novembra apbalvošanas ceremonija, kas notika Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Špoģu vidusskolai ir pirmā vieta lauku vidusskolu grupā, balva ir piešķirta arī Baltinavas vidusskolai (3. vieta), Rugāju novada vidusskolai (4. vieta), Aglonas vidusskolai (5. vieta) un Salas vidusskolai (6. vieta).

Savukārt Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola ir labākā skola profesionālo vidusskolu grupā. Jēkabpils Agrobiznesa koledžai pasniegta balva labāko tehnikumu (koledžu grupā), savukārt Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskola uzvarēja vakara (maiņu) skolu grupā.

Tikmēr pilsētas vidusskolu grupā labs sasniegums ir Rēzeknes 1. vidusskolai (3. vieta).

Tāpat skolas bija novērtētas mācību priekšmetu kategorijās -- Ilūkstes 1. vidusskola, Daugavpils 3. vidusskola un Baltinavas vidusskola ir uzvarējušas matemātikas reitingā, bet Rēzeknes 1. vidusskola, Rugāju novada vidusskola, Baltinavas vidusskola un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola ir labākās skolas latviešu valodas reitingā. Latviešu valodu mazākumtautību skolēniem vislabāk māca Daugavpils Krievu vidusskolā -- licejā un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijā, tāpat Daugavpils krievu vidusskola- licejs ir spēcīga gan angļu valodas, gan dabas zinību pasniegšanā. Dabas zinību reitingā godalgotas arī Krāslavas Varavīksnes vidusskola, Rugāju novada vidusskola, Salas vidusskola. Jēkabpils 3. vidusskola izglīto zinošākos skolēnus vēsturē.

Izaugsmes balvu pasniedza Maltas vidusskolai labāko lauku vidusskolu grupā un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolai specializēto skolu un latviešu valodas grupā, kā arī Ludzas 2. vidusskolai un Viļānu 41. arodvidusskolai matemātikā.

Komentāri

16.11.2015 15:23
,
Paldies Dievam ka Skrindas onkulis laicigi tika aizdzits no Bebrenes būtu Bebrenei ta pat kā Viskiem skolu jau sen butu izzadzis un butu pirmā vieta no otra gala