„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Mākslas kompleksa kvartāls atgādinās sauli

Piektdien, 13. novembrī, tika atvērtas aploksnes ar rekonstrukcijas skiču projektu piedāvājumiem Daugavpils vēsturiskā centra kvartālam, kurā atrodas Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” un bijusī „Daiļrades” ēka.

Pussabrukusī ēka un piebūves jau sen bojā pilsētas ainavu.  Plānots „Daiļrades” ēku un ēku Muzeja ielā 3, kurā kādreiz atradās bērnu mākslas skola, savienot ar jau atjaunoto skolas vēsturisko ēku. Saskaņā ar ieceri, kompleksa pagalmam jābūt slēgtam. Gar ēkām Muzeja un Saules ielā tiks ierīkots veloceliņš, kurš savienosies ar veloceliņu Daugavas ielā un gājēju pāreju aplī pie tilta. Ēkā Muzeja ielā 3 paredzēts ierīkot dienesta viesnīcu.

Izvērtējot visus piedāvājumus, Iepirkumu komisija nolēma atzīt par uzvarētāju Rīgas firmu „MARK arhitekti” (balva 3000 eiro). Otrajā vietā – Liepājas „G. Vīksnas arhitektu birojs” (2000 eiro), trešajā vietā – „MADE arhitekti” no Rīgas (1000 eiro). Uzvarējušās firmas maketā norādīts, ka ieplānoto objektu paredzēts izveidot apļa formā, kas simbolizē sauli.

Visu rakstu lasiet 17. novembra numurā.