„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

No nākamā gada jūlija pieaugs māju apsaimniekošanas maksa

Ne visai priecīga ziņa patērētājiem ir kārtējā nodokļu paagstināšana. No 2016. gada jūlija māju apsaimniekošanas maksai tiks piemērots pievienotās vērtības nodoklis 21% apmērā, informēja Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) vadītājs Jevgeņijs Oļenovs.

Tā ir valsts iniciatīva, kura ne visai populārā veidā cenšas atrast papildus iespējas budžeta papildināšanai. DzKSU jau veikti aprēķini, un noskaidrojās, ka maksa par apsaimniekošanu pieaugs par 18—20% jeb vairāk nekā par 2 eiro. „Es uzskatu, ka valstij nav tiesību lemt jautājumu par budžeta papildināšanu uz iedzīvotāju rēķina. Acīmredzot, ne visi politiķi ņem vērā to, kā dzīvo cilvēki reģionos. Latvijā ir nevis viena, bet trīs PVN likmes, t. sk. arī nulles likme,” gaidāmo sadārdzināšanos komentēja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Viņaprāt, likumu drīkstētu pieņemt tikai tad, ja tiks ievēroti vismaz šādi nosacījumi: iedzīvotāji, kuri veic savas mājas kapitālo remontu, var tikt atbrīvoti no PVN maksāšanas, vai arī, ja to samaksās, valsts to vēlāk atmaksā atpakaļ.

Visu rakstu lasiet 20. novembra numurā.