„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Domē nākamgad būs vēl viens departaments

Daugavpils domes deputāti 20. novembrī atbalstīja jaunas struktūras – Īpašuma pārvaldīšanas departamenta izveidi. Izskatīšanai Finanšu komitejā jautājums tika iesniegts pēdējā brīdī.

Deputāts Dmitrijs Rodionovs pirms sēdes izteica priekšlikumu atlikt šī jautājuma izskatīšanu: „Projekts tika iesūtīts e-pastā pl. 11.00, nebija laika ar to iepazīties, tāpēc piedāvāju atlikt tā izskatīšanu uz vēlāku laiku.” Iniciatīva netika atbalstīta, domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis teica, ka jautājumu labāk izskatīt šodien. Pēc tam būšot nedēļa laika, lai ar to iepazītos detalizētāk un domes sēdē pieņemtu galīgo lēmumu, vēl jo vairāk tāpēc, ka departamentam jāsāk strādāt 2016. gada 1. janvārī, tāpēc nevajag procesu vilcināt: „Vēl ir jāsagatavo un jāsarīko konkursi uz vairākiem amatiem. Tas ir steidzams lēmums, jo jāiekļauj 2016. gada budžetā.” Tādējādi jautājums palika darba kārtībā.

Jaunā departamenta projektu izstrādājusi darba grupa pilsētas domes izpilddirektores Ingas Goldbergas vadībā. Tiek piedāvāts reorganizēt Īpašuma departamentu, Mājokļu nodaļu un daļu Finanšu nodaļas, kuras pārziņā ir nekustamā īpašuma nodoklis un zemes nomas uzskaite. Šīs struktūras ietilps departamentā kopā ar visiem pašreizējiem štatiem.

Tiks izveidots departaments, kurā būs piecas nodaļas: Nekustamā īpašuma, Nekustamā īpašuma uzturēšanas un pārvaldīšanas, Nekustamā īpašuma attīstības, Nekustamā īpašuma administrēšanas un Mājokļa nodaļa.

Visu rakstu lasiet 24. novembra numurā.