„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Adventes vainagu darināšanā izdomai nav robežu

Svētdien, 29. novembrī, pirmajā Adventē sākas Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšanas laiks. Gada tumšāko laiku cilvēki cenšas padarīt krāsaināku un gaišāku ar svētku rotājumiem, tai skaitā – Adventes vainagiem. To darināšanā iztēlei un izdomai nav robežu, uzsver Daugavpils Amatnieku biedrības meistare Anita Jurkeviča, kas 22. novembrī sabiedriskā centra „Laucesa” Laucesas bibliotēkā vadīja Adventes un Jaungada vainagu darināšanas darbnīcu.

Bibliotēkas vadītāja Viktorija Kvetkovska bija sarūpējusi vainagu salmu pamatni, vajadzīgos instrumentus, kaltētas magoņu galviņas, apelsīnu miziņas, kaltētas pupas un ziedus, čiekurus, kanēļa kociņus, no koka zariem sagrieztus stienīšus, kā arī daudzas krāšņas šalles ar domu, ka laucesieši gatavos pat šaļļu vainagus. A.Jurkeviča bija atvedusi savus materiālus - bērza tāsis, krūmu zaru ripiņas, linu maisu audumu, dažādas krāsas un materiāla diegus, korķus, eglīšu rotājumus, spīguļus, mākslīgos ziedus un ogas, mazas un lielas sveces un citus interesantu floristikas materiālus.

Ieraudzījuši tādu izejmateriālu pārbagātību, gan bērni, gan pieaugušie nolēma, ka ļausies fantāzijas lidojumam un. A. Jurkeviča pastāstīja, ka vainagus gatavo ne tikai Adventei, bet arī Jaungadam - tos liek uz galda un rotā ar svecēm vai piestiprina pie durvīm, rotātus galvenokārt ar eglīšu bumbuļiem, dabas materiāliem, cimdiem, zeķītēm.

Visu rakstu lasiet 27. novembra numurā.