„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Mežu īpašniekus aicina izmantot jaunās iespējas

Jaunie Ministru Kabineta noteikumi, kas regulē ES finansējuma piešķiršanu mežsaimniekiem, stājās spēkā šogad. Pašlaik jau gandrīz noslēgusies Lauku atbalsta dienesta izsludinātā projektu iesniegumu pieņemšanas pirmā kārta, tomēr mežu īpašnieki var pretendēt uz nākamajām kārtām un jau tagad iesniegt savus projektu pieteikumus, stāsta VMD Dienvidlatgales virsmežniecības virsmežziņa vietniece Romualda Maslova.

Uz ES atbalstu var pretendēt meža zemes un zemes īpašnieki – fiziskas un juridiskas personas, kā arī pašvaldības. R. Maslova atgādina pretendentiem, ka pirms pieteikšanās atbalstam jāizvērtē savu īpašumu atbilstība kādam no atbalsta pasākumiem un jāizstrādā Meža apsaimniekošanas atbalsta pasākumu plāns. Pēc plāna saskaņošanas Valsts meža dienestā (VMD) pretendents to kopā ar citiem nepieciešamajiem dokumentiem iesniedz Lauku atbalsta dienestā (LAD), kas to izvērtēs un pieņems lēmumu. Projektu iesniegumi jāiesniedz personīgi vai elektroniski atbilstoši Elektronisko dokumentu likumam.

Visu rakstu lasiet 27. novembra numurā.