„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Ikviens var dāvāt bērniem kustību prieku

Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils pilsētas komiteja aicina labdarības akcijā palīdzēt Daugavpils 2. speciālajam bērnudārzam un multiplās sklerozes slimniekiem.

Daugavpils 2. speciālo bērnudārzu apmeklē vairāk nekā 50 pilsētas un Daugavpils novada bērni, kuriem ir invaliditāte. Iestāde nodrošina nepieciešamos apstākļus bērnu audzināšanai un attīstībai, bet vienmēr ir kaut kas, ko varētu uzlabot un šo procesu atvieglot. Pašlaik bērnudārzam ļoti ir vajadzīgs trenažieris bērnu kustību funkciju uzlabošanai, kā arī dažādas didaktiskas (apmācošas) spēles. Bērnudārza vadītāja Vija Larionova pastāstīja „Latgales Laikam”, ka trenažieris, ko plānots iegādāties, ir daudzfunkcionāla ierīce, kas paredzēta mazuļu līdzsvara nostiprināšanai un attīstīšanai, koordinācijas uzlabošanai, muguras un kāju muskuļu stiprināšanai. Ja akcija noritēs veiksmīgi, iestāde plāno iegādāties divus šādus trenažierus. Viena trenažiera aptuvenā cena ir 1500 eiro.

Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komiteja aicina pilsētniekus, Daugavpils novada iedzīvotājus, uzņēmējus, kolektīvus un organizācijas palīdzēt bērnudārzam īstenot labo ieceri, piedaloties akcijā „Dāvāsim kustību prieku!”.

Ziedojumus var nodot Sarkanā Krusta telpās Vienības ielā 13 (darbdienās no 9.00 līdz 12.00). 5., 6., 12., 13., 19. un 20. decembrī brīvprātīgie vāks ziedojumus Rīgas ielā, tirdzniecības centrā „Solo”, „Ditton” un „Rimi”. Akcijas ietvaros 15. decembrī Daugavpils novada kultūras centrā notiks labdarības koncerts, kurā piedalīsies populārā grupa „Dabasu Durovys” un citi mākslinieki.

Līdzekļus var ieskaitīt arī kontā:

LSK Daugavpils pilsētas komiteja

Reģ.Nr.40008002279AS SEB BANKA LV68UNLA0050007139312 Mērķis: ziedojums labdarībai.

Akcijas laikā tiek vākti līdzekļi arī palīdzībai multiplās sklerozes slimniekiem, daudzus no viņiem slimība ir piekalusi pie gultas un laiks jāpavada četrās sienās. Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komiteja lūdz ziedot jaunus gultasveļas komplektus, kuri svētkos tiks uzdāvināti šiem cilvēkiem.

Tālruņi uzziņām – 65476777, 65457357.

Neaizmirsīsim tos, kuri ir mums blakus!