„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Lielajā vainagā iedegta pirmā Adventes svece

Adventes pirmās svētdienas priekšvakarā Daugavpils centrā lielajā vainagā iededza pirmo sveci.

Šogad vainags ir novietots citā vietā – tagad tas atrodas nevis aiz Sv. Pētera dievnama, bet tā priekšā, un tas ir ļoti simboliski. Aiz vainaga ir redzams uzraksts „Daugavpils”, blakus atrodas pilsētas jubilejas skaitlis – 740. Pilsētnieki, kuri sestdien, 28. novembrī, atnāca paskatīties, kā iedegsies pirmā svece, uzskata, ka vainags šogad atrodas labākā vietā, šeit tas ir redzams, var ērti pieiet klāt, apskatīt un nofotografēties. Vainaga diametrs – 6 metri.

Daugavpils katoļu draudžu prāvests un Sv. Pētera dievnama dekāns Mihails Sivickis atnāca uz sveces iedegšanu kopā ar savas draudzes locekļiem. Ticīgie neslēpa prieku, ka ir sācies gaišais Ziemassvētku gaidīšanas – lūgšanu un labu darbu laiks, par kuriem, protams, nedrīkst aizmirst arī citos mēnešos.

Mihails Sivickis atgādināja, ka apļa forma un zaļā krāsa simbolizē mūžību, bet pirmā svece vainagā ir pravieša svece - cerības simbols. Viņš aicināja pilsētniekus šajā laikā vairāk laika pavadīt kopā ar saviem tuviniekiem, vēlēja labklājību, mīlestību un gādību.

Adventes vainaga pamatni veido egļu zari, rotā eglīšu bumbiņas un oriģinālas otrreizēji izmantotu materiālu konstrukcijas – vadi un kabeļi.