„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Sēklai jāsader ar augsni kā zeķei ar kāju

Latvijas graudu audzētājiem šis ir bijis ļoti labs ražas gads, un rekordraža ir sabirusi arī Nīcgales pagasta lauksaimnieka Ilmāra Skuķa apcirkņos. Ilmārs Skuķis apsaimnieko vairāk nekā 400 ha zemes un no katra ha nokūla vidēji 5 t graudu.

Pagājušajā gadā viņš varējis ievākt vien 3,5 t. Lai ekonomētu laiku un līdzekļus, graudkopis šogad pirka autotransporta firmas pakalpojumus, un tā, izstāvot garās rindas, graudus realizēja Daugavpilī. Pat mazo saimniecību īpašnieki, kuri graudus vienmēr audzējuši savām vajadzībām, šogad sacīja, ka varējuši pāris tonnas pārdot. Līdz ar to pastāvīgajiem labības realizētājiem rindā pievienojās arī jaunie. Pēc I. Skuķa novērotā, tik garas rindas neesot bijušas kopš kolhozu laikiem.

Diemžēl, graudu cena gan nepriecē, jo šogad par tonnu maksāja tikpat daudz, cik savulaik maksāja latos, dažām graudu grupām cena bija noteikta vēl zemāka.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.