„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Izsolē pārdeva bērnu izsapņotās rotaļlietas

Katram cilvēkam ir savs neatkārtojams sapnis, kas piepildās, ja cilvēks tiešām to ļoti vēlas. Šādu sapņu piepildījumu piedzīvoja tās ģimenes un bērnunamu audzēkņi, kuri 29. novembrī Daugavpils novada kultūras centrā apmeklēja labdarības izsoli „Uzzīmē sapni”.

Pasākuma idejas autora un īstenotāja Baiba Vingre uzvarēja Swedbank un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda sociālo projektu konkursā „Open Mind 2015”. Pateicoties Daugavpils bērnu un jauniešu centram „Jaunība”, viņa īstenoja Daugavpils bērnu nama-patversmes „Priedīte” un Naujenes bērnu nama bērnu sapņus. Proti, bērnu uzzīmētais gliemezis, lācis, pele, multfilmu varoņi, automašīnas bija pārtapušas par rotaļlietām, gleznām vai kreklu, vai somu, un viss rotaļlietas labdarības izsolē pārdeva. Ieņemtā nauda - 363 eiro tiks sadalīta abiem bērnunamiem kāda lielāka sapņa piepildīšanai. Turklāt Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs bērniem uzdāvināja ekskursijas, bet Daugavpils teātris bērnus gaidīs izrādē „Leo-mazais lauva”. Īpašu balvu – rotaļlietu, kas izgatavota pēc pašas uzzīmētās puķes, kura rotā akcijas afišas un ielūgumus, saņēma zīmējuma autore Ligita Šteinberga no Naujenes bērnu nama. „Puķes ir skaistas, tāpēc to uzzīmēju. Labi darbi ir jādara, lai kļūtu vēl labāks,” teica Ligita.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.