„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Piensaimnieki turpinās rakstīt vēstules

Daugavpils un Ilūkstes novada piensaimnieki atkal rakstīs vēstuli, ko sūtīs LOSP un Valsts prezidentam, sniedzot argumentus, kāpēc ES un valsts atbalsts piena nozarei nemazina krīzes sekas. Šāda vienošanās ir panākta 30. novembrī Daugavpils rajona lauksaimnieku apvienības sapulcē.

Apvienības valdes priekšsēdētājs Maigurs Krievāns informēja, ka Zemkopības ministrijas atsūtītajā vēstulē uzsvērts miljoniem lielais atbalsts, ko lauksaimnieki saņem gan no valsts, gan no ES. Savukārt piensaimnieki uzsvēra, ka viņi gada laikā piena naudā ir pazaudējuši 18 centus par katru kilogramu, tikmēr no vēstulē pieminētā atbalsta klāt ir nācis tikai viens cents.  

Līksnas pagasta SIA „Kļavas V” īpašnieks Viktors Kalāns pastāstīja, ka Latvijā ir firmas, kas šobrīd pienu ved uz Poliju. „Arī mēs varam pārdot pienu poļiem. Vajag vienoties, kurš to darīs,” ieteica piensaimnieks. Demenes pagasta SIA „BAR” saimnieks Romualds Bleidelis atzina, ka kooperācija neizdosies, jo katram savs krekls būšot tuvāks. Lauksaimnieki kopumā neatbalstīja ideju, ka piens jāved uz Poliju.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.