„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

No nepatikšanām var pasargāt pašu vērība

Jebkurš cilvēks, neatkarīgi no dzīvesvietas, vecuma vai profesijas, var kļūt par nozieguma upuri, un šajā gadījumā nav jāapsver, vērsties policijā vai ne, jo šādā situācijā laiks ir noziedznieku sabiedrotais. Par to, cik svarīgi ir ātri pieņemt lēmumus, Policijas dienas priekšvakarā pastāstīja Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Jurijs Saulevičs.

„Vispopulārākie” noziegumi ir zādzības ar mērķi gūt materiālu labumu. Īpaši neaizsargāti ir mājokļi vasaras periodā, kad iedzīvotāji atstāj logus vaļā vai arī vēdināšanai, kā arī, aizbraucot uz vasarnīcām, kas rosina noziedznieku aktīvi rīkoties. Nereti zādzības notiek saimnieku klātbūtnē, kuri nav aizslēguši durvis. Noziedznieks apstaigā dzīvokļus, akurāti atver durvis un izdara zādzību. Tas pats attiecas uz automašīnām, jo īpašnieks uzskata, ka piecās minūtēs nekas nenotiks un neaizslēdz mašīnu, īpaši tas raksturīgs mazapdzīvotām vietām. Uzskata, ka cilvēku ir maz un ne par ko neuztraucas, bet tas bieži vien ir kļūdaini.

"Vienkāršāk ir strādāt uz karstām pēdām, jo tad ir liela iespēja atrast noziedznieku. Ja noticis noziegums, nekavējoties jāziņo vai vismaz jāpiezvana, lai informētu. Kādam tas var šķist sīkums, bet mums - kļūt par atspēriena punktu. Šogad notikušas daudzas automašīnu „Toyota” zādzības, un informāciju, kas mums palīdzēja, saņēmām tieši no Daugavpils. Vairāki apstākļi palīdzēja noskaidrot, kas tie par cilvēkiem, turklāt izdevās noteikt viena noziedznieka personu, informāciju nosūtījām kolēģiem Rīgā, Lietuvā. Veicot vairākus operatīvus pasākumus, izdevās neitralizēt šo grupu," stāsta Kriminālpolicijas priekšnieks.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.