„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
daži mākoņi

Bērni kļuvuši par pilsētas kalendāra autoriem

Daugavpils Bērnu mākslas skolas audzēkņi pirmo reizi kļuvuši par pašvaldības kalendāra autoriem, turklāt šoreiz kalendārs izdots gan sienas, gan galda formātā.

Ideja ļaut izpausties jaunajiem talantiem bija kopīga, pastāstīja Saules skolas direktore Inguna Kokina, un rezultāts sanāca ļoti iespaidīgs. Kalendārā iekļauti 13 autoru darbi. Zīmējumi tapuši pagājušā gada plenērā, tie visi ir Daugavpilij.

Apskatot darbus, uzreiz nemaz nevar pateikt, ka to autori ir bērni – jaunās paaudzes skats uz realitāti ir oriģināls un mākslinieciski nobriedis. Dažas gleznas atgādina izcilu impresionistu un avangardistu darbus, piemēram, Gustavu Klimtu. Kalendārs ir košās krāsās, Daugavpils zīmējumos izskatās kā pasaku pilsētiņa, kurā visas ēkas nokrāsotas saulainās krāsās, bet debesis virs pilsētas ir daudzkrāsainas vai zvaigžņotas. Vākam izvēlējās Ilūkstes mākslas skolas audzēknes Samantas Kuzņecovas (12 gadi) zīmējumu.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.