„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Egle Vienības laukumā aicina uz svētkiem

4. decembrī Daugavpilī iedegās pilsētas galvenās egles ugunis. Vienības laukums ir pārvērties par vietu ar svētku noskaņu, kur viss ir ierīkots ģimenes atpūtai – šeit var paslidot un pavizināties karuseļos, nobaudīt karstvīnu, nofotografēties kopā ar rūķu un sniegavīru ģimeni.

Beidzamajos gados decembris Latvijā reti ir sniegots, un, lai kaut nedaudz kompensētu sniega trūkumu, pilsētā uzstāda aizvien vairāk oriģinālu rotājumu. Rīgas ielā ir izvietotas virtenes un košas egles, laternas rotā vainagi. Arī koki ap Vienības laukumu ir izgaismoti ar krāsainām uguntiņām. Svētku pasākuma laikā pilsētnieki teica, ka šoreiz objekti laukumā esot izvietoti ērtāk, viss organizēts pārdomātāk. Piemēram, Rūķu namiņš sāka darboties jau pirms egles iedegšanas, kas ļāva izvairīties no drūzmēšanās, slidotava ir lielāka un neatrodas tramvaja sliežu tuvumā.

Šogad ne tikai eglei ir jauni rotājumi, pie jauniem tērpiem ir tikuši arī rūķi. Siltā un mājīgā telpā mazos pilsētniekus gaida daudz interesanta – darbnīcas, tikšanās ar Salatēvu un pasaku varoņiem, aizraujošas nodarbības kopā ar nacionālo kultūras biedrību pārstāvjiem, zinātkāres centru „Zili brīnumi” un bērnu un jauniešu centru „Jaunība”.

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.