„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Daugavpilī pagodināja Svētā Jāņa Pāvila II relikvijas

Tuvojoties Pasaules jauniešu dienām, kas notiks nākamgad Krakovā (Polijā), Latvijas katoļu draudzes novembrī un decembrī īpaši lūdz Svēto Jāni Pāvilu II, un lūgšanā klātesošas ir Svētā relikvijas -- asins lāse, ielikta monstrances centrā.

5. decembrī Svētā Jāņa Pāvila II relikvijas varēja pagodināt Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs baznīcā. Divu stundu garumā kustības „Pro Sanctitate”, kas aicina uz svētumu, māsas misionāres Rita un Liliana, kuras relikvijas pavada uz visām Latvijas draudzēm stāstīja, kāds bija Svētais Jānis Pāvils II un kāpēc mēs visi esam aicināti uz svētumu.

Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs draudzes vikārs Valērijs Oļševskis sprediķī atcerējās, kā Svētais Jānis Pāvils II, būdams Romas pāvests, apmeklēja Latviju, tostarp Aglonu. Toreiz pāvests bijis tik tuvu, ka varēja pat pieskarties viņam, pāvesta skatiens, vārdi, visa būtība izstarojusi sirsnību, mīlestību.

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.