„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+9.7 °C
apmācies

Pasaules kristieši pirms Ziemassvētkiem dāvina Latvijas iedzīvotājiem jaunu radiostaciju

Āfrikas un Eiropas katoļticīgie Rīgas, Liepājas un Krāslavas iedzīvotājiem dāvina jaunu radiostaciju „Radio Marija Latvija”. 8. decembrī Latvijas FM radioviļņos sāka skanēt jauna, kristīga, nekomerciāla radiostacija. Līdzekļi studijas izveidei un citiem ar radio darbības sākšanu saistītiem izdevumiem saziedoti, pateicoties biedrībai “Radio Maria World Family”. Radio jau no 2014. gada decembra bija pieejams klausītājiem testa versijā internetā. „Radio Marija Latvija” dzirdams FM frekvencēs – Rīgā 97,3; Liepājā 97,1 un Krāslavā 97,0.

Pāvests Francisks oktobrī ir teicis: “Tas, ka „Radio Marija” iekļaujas tik daudzās dažādās – atšķirīgu kultūru, valodu un tradīciju – vidēs, ir labā ziņa visiem. Tas parāda, ka, ja vienam ir drosme piedāvāt augsta līmeņa saturu no skaidra kristieša skatupunkta, tad var sagaidīt, ka šī iniciatīva tiks labi uzņemta, reizēm arī to vidū, kas saskarē ar Evaņģēlisko vēsti nonāk pirmo reizi. Taču tam nevajadzētu mūs pārlieku pārsteigt, jo Marija, Dieva Māte un mūsu Māte – kuras vārdu un aizsardzību jūsu Radio ir izvēlējies – spēj atrast veidus, kā no maza un necila aizsākuma īstenot varenus darbus.”

Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs par „Radio Marija Latvija” saka: “Mūsdienu sabiedrībā masu medijiem ir nozīmīga loma cilvēku apziņas veidošanā. Caur tiem cilvēku prātus var piepildīt vai nu ar patiesību vai ar meliem. Ceru, ka „Radio Marija” kļūs par nozīmīgu Dieva mīlestības, žēlsirdības un patiesības ruporu Latvijas publiskajā telpā.”

Sveicienus jaunajai radiostacijai sūta biedrības „Radio Maria World Family” prezidents Vitorio Vikardi (Vittorio Viccardi): “Sirsnīgi apsveicu „Radio Marija Latvija” saistībā ar tiešraides translācijas uzsākšanu! Pēc vairāku mēnešu darba, kas pavadīts, sagatavojot jūsu radio programmu, izveidojot jauno studiju un iegūstot trīs FM frekvences, mēs esam priecīgi, ka, sākot ar 2015. gada 8. decembrī, „Radio Marija Latvija” būs pieejams lielai daļai Latvijas iedzīvotāju. „Radio Marija” programma nes cerību daudziem cilvēkiem, piedāvā viņiem dzīves virzienu un palīdz saglabāt bagāto kristīgās kultūras, tradīcijas un vēstures mantojumu. Esmu pārliecināts, ka „Radio Marija” Latvijā sniegs būtisku pienesumu miera veicināšanā un vērtību saglabāšanā, kam ir neizdzēšama nozīme Eiropas kontinentā. Lai Dievs svētī „Radio Marija Latvija”! Priecīgus Ziemassvētkus jums visiem!”

„Radio Marija Latvija” direktors priesteris Pēteris Skudra, skaidrojot „Radio Marija” misiju, atzīst: “Ne vienmēr cilvēkiem ir iespēja apmeklēt dievkalpojumus, rast atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem vai vienkārši būt kopā ar citiem. „Radio Marija” ir viena no Baznīcas atbildēm, kas ļauj cilvēkiem labāk iepazīt un izprast Dievu, Baznīcu un ticību.”

“Radio Marija Latvija” savu misiju var īstenot, tikai pateicoties brīvprātīgo kalpojumam. Radio nav apmaksātu reklāmu, tas ir nekomerciāls kanāls, kas pastāv, pateicoties brīvprātīgiem klausītāju ziedojumiem. Visi klausītāji tiek aicināti iesaistīties programmas veidošanā. Brīvprātīgie kļūst par raidījumu autoriem, vadītājiem, ētera balsīm. “Tas ir “Radio Marija” darbības princips visā pasaulē. Mēs neplānojam piesaistīt pastāvīgus raidījumu vadītājus un producentus, jo tad klausītājiem pazudīs izjūta, ka viņi paši ir šī radio satura veidotāji. Šī radio uzdevums nav kaut ko vienpusēji sludināt, bet gan dot iespēju ikvienam dalīties ar savām kristīgajām pārdomām, izjūtām,” skaidro Mareks Gruškevics, „Radio Marija Latvija” prezidents.

Papildus informācija par „Radio Marija Latvija” pieejama mājaslapā www.rml.lv.