„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Pavasarī noasfaltēs platformas un uzliks soliņus

Jaunās autobusa pieturu platformas posmā Daugavpils-Špoģi pie ceļa Lietuvas robeža (Medumi)-Daugavpils-Rēzekne-Grebņeva (Krievijas robeža) ir novietotas pārāk augstu, un cilvēki nevar uz tām uzkāpt, - „Latgales Laikam” sūdzējās lasītāji.

Locikos un Vecstropos novembra nogalē notika pēdējie platformu ierīkošanas darbi. Visām 27 pieturu platformām ir uzlikta betona apmale un uzbērta grants pamatne. SIA „Binders” būvdarbu vadītājs Oļegs Medovikovs paskaidroja, ka platformas noasfaltēs tad, kad būs iebetonēti soli un atkritumu konteineri un kad ceļam klās trešo asfalta kārtu. „Autobusu pieturu platformas būvējam pēc jauniem standartiem. Proti, agrāk platformas virsmai no asfalta bija jābūt 15 cm augstumā, bet tagad pieprasa tās uzlikt 20 cm augstu. Tagad platforma šķiet pārāk augstu, tāpēc ka ceļam nav trešās asfalta kārtas. To uzklāsim pavasarī, kad atsāksies būvdarbi. Tad platformas būs tikai 20 cm augstu un cilvēkiem būs vieglāk iekāpt autobusos,” pastāstīja O. Medovikovs.  

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.