„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Revīzija atklāja pārkāpumus gandrīz katrā pašvaldības struktūrā

Daugavpils domes Revīzijas un audita nodaļas vadītājs Vladimirs Pjankovskis paziņoja interesantus datus par pārbaužu rezultātiem pašvaldības iestādēs.

Plānveida pārbaudēs atklāti sīki un būtiski pārkāpumi gandrīz visās pašvaldības iestādēs. Piemēram, Dzimtsarakstu nodaļas darbinieki darba laikā pārdeva klientiem apliecību vākus, esot darba attiecībās ar privātu uzņēmumu. Daugavpils bērnu veselības centrā atklāti pārkāpumi grāmatvedības uzskaitē, bet 2014. gadā iestāde nesarīkoja cenu aptauju par autotransporta izmantošanu dienesta vajadzībām. Marka Rotko mākslas centrā revidenti noskaidroja, ka norakstīšanas aktos nav norādīti materiālu nosaukumi un apjomi, tikai to vērtība, gleznas pieņemtas bez pieņemšanas aktiem, nav izrakstīti rēķina par naktsmājām. Arī Sadzīves pakalpojumu kombinātam, Komunālās saimniecības pārvaldei, uzņēmumam „Daugavpils satiksme” ir pārkāpumi grāmatvedības uzskaitē, savukārt domes Mājokļu nodaļa nereģistrēja fizisku personu iesniegumus.

Pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša uzdevumā Revīzijas un audita nodaļa veica 14 ārpusplāna pārbaudes un konstatēja daudzus pārkāpumus. Piemēram, Krievu kultūras centrs uzbūvējis brīvdabas estrādi, nesaņemot tam Būvvaldes atļauju, turklāt celtniecība nebija paredzēta centra budžetā. Būvmateriāli iepirkti bez tāmēm, estrāde uzcelta bez skices.

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.