„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Daugavpilī totalizatori netiek uzskaitīti

Šogad Daugavpils domē vairākkārt vērsušās firmas, kuru darbība saistīta ar azartspēļu biznesu. Šīs firmas parasti lūdza atļaut jau esošajās spēļu zālēs atvērt likmju pieņemšanas vietu jeb totalizatoru.

Šāds formulējums ļauj biznesmeņiem nošaut divus zaķus uzreiz – atvērt totalizatoru, tādējādi paplašinot pakalpojumu spektru saviem klientiem un nepalielinot spēļu zāļu skaitu. Šis nosacījums ir viens no pašvaldības saistošo noteikumu punktiem, nosakot azartspēļu regulējumu Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā.

Noteikumi nr. 594 apstiprināti pirms diviem gadiem, tajos atspoguļota toreizējā situācija: Daugavpilī ir 17 spēļu zāles, to sadalījums pa pilsētas mikrorajoniem ir vienmērīgs. Turklāt šo zāļu skaits Daugavpilī ir vienā līmenī ar citām Latvijas pilsētām attiecībā pret iedzīvotāju skaitu. Piemēram, Jēkabpilī tobrīd bija 8 zāles (25,9 tūkstoši iedzīvotāju), Rēzeknē – 11 (34,5 tūkst. iedzīvotāju), Rīgā – 164 zāles (699 tūkstoši iedzīvotāju).

Taču pēc diviem gadiem pilsētā jau ir 26 spēļu zāles – šādu statistiku „Latgales Laikam” pavēstīja Attīstības departamenta Biznesa nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins. Tās pieder 12 dažādām firmām. Jāpiebilst, ka totalizators tiek uzskatīts par spēļu zāles papildu pakalpojumu, pilsētā to uzskaite netiek veikta.

Visu rakstu lasiet 11. decembra numurā.