„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.9 °C
neliels lietus

Dievmātes Marijas draudzē trūcīgie var paēst zupu

Lai trūcīgie iedzīvotāji pārciestu ziemu un būtu kaut par kripatiņu laimīgāki, Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas draudzes mājā ir atvērta zupas virtuve. Svētdienās plkst.14.00 divās istabās pie galda sanāk vairāk nekā 30 cilvēki, tie pārsvarā ir vīrieši. Visi noklausās svētības lūgšanu un Svēto Rakstu lasījumu, ko lasa Vanda un Boriss Petrovi un tad paēd karstu zupu ar maizi.

Zupas virtuvi ar draudzes prāvesta un domubiedru atbalstu izveidojusi Viktorija Baranovska. Zupas virtuves lielākais atbalstītājs ir Svētās Dievmātes draudzes prāvests Juris Mukān, kurš piešķīris un svētījis dzīvokli draudzes mājā, apmaksā komunālos maksājumus. Pati zupas vārīšana uzticēta Gaļinai Ugorenko, kas visu mūžu ir strādājusi par pavāri. Viņa vāra visdažādākās zupas - sarkano bietīšu, kāpostu, frikadeļu un dārzeņu zupu. Ziņas par zupas virtuvi izplatījās ļoti ātri. Sākumā bija atnākuši 4 cilvēki, pēc tam 15, bet pirmajā Adventes svētdienā -- jau 33.

Visu rakstu lasiet 18. decembra numurā.